Monday, 7 April 2014

Specials in India ( भारत में ख़ास )

About Us:

Kitchen-e-India is your personal Kitchen which publishes the Recipes of Indian cuisines in a way that are easy to cook.

Reference: Indian cuisine Wikepedia

Indian food encompasses a wide variety of regional cuisines native to India. Given the range of diversity in soil type, climate and occupations, these cuisines vary significantly from each other and use locally available spices, herbs, vegetables and fruits. Indian food is also heavily influenced by religious and cultural choices and traditions.

In this blog I will be providing the easy way to cook Indian food with few other cuisines as well.
All the cuisines and snacks described here are personally prepared by me so do let me know if you have any doubt or questions by posting your comments. Do let me know how helpful was the recipe to you. Also let me know for any improvements and tips. At the end I would like to thank you for visiting my blog.


Continue visiting the blog for upcoming Recipes.


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भारतीय खाद्य में भारत के मूल निवासी क्षेत्रीय व्यंजनों की एक विस्तृत विविधता शामिल है । मिट्टी के प्रकार, जलवायु और व्यवसायों में विविधता के प्रकार को देखते हुए, इन व्यंजनों में एक दूसरे से काफी भिन्नता है। भारतीय भोजन स्थानीय स्तर पर उपलब्ध मसाले, जड़ी बूटी, सब्जियां  और फलों का उपयोग कर बनाये जाते हैं । भारतीय भोजन धार्मिक और सांस्कृतिक विकल्प और परंपराओं से भी प्रभावित है। 

इस ब्लॉग में कुछ अन्य व्यंजनों के साथ भारतीय खाना पकाने के लिए आसान तरीका प्रदान किया जाएगा। 

यहाँ वर्णित सभी व्यंजन
मेरे द्वारा
व्यक्तिगत रूप से तैयार किए गए हैं । आप अपनी टिप्पणी पोस्ट करके कोई संदेह या सवाल हो तो मुझसे पूछ सकते हैं । अगर आपके पास कोई अन्य सुझाओ हो तो जरुर बताएगा । अंत में मैं अपने ब्लॉग पर आने के लिए धन्यवाद देना चाहती हूँ । 

आगामी व्यंजनों के लिए ब्लॉग का दौरा जारी रखिये ।  

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